5 nye tilfeller av covid-19 i Midt-Telemark kommune.

Personene er elever ved Sauherad Barne- og ungdomsskole samt 1 barn i Gvarv barnehage.

Etter råd fra kommuneoverlegen beslutter Midt-Telemark kommune at ingen elever ved  Sauherad Barne- og ungdomsskole skal ha fysisk oppmøte ved skolen fredag 13. november 2020. Undervisningen (5.-10. trinn) vil foregå på digitale læringsplatformer som elevene kjenner til fra før.

Elever som er i karantene

Elever i 1, 3, 4, 7. trinn (begge klasser på hvert trinn), elever i 2. trinn som har vært på morgen-SFO (10. og 11. november), samt to  avdelinger i Gvarv barnehage er satt i hjemmekarantene. Disse vil bli kontaktet av smittesporingsteamet med informasjon om hjemmekarantene og time til test.
Dette er omfattende arbeid. De berørte blir kontaktet i løpet av torsdag kveld eller fredag.

Hjemmekarantena gjelder KUN for eleven, IKKE andre husstandsmedlemmer.

Karanteneperioden er fra og med tirsdag 10.november til og med torsdag 19. november.
Hele karanteneperioden SKAL overholdes selv om man tester negativt for covid-19.
Dersom en utvikler symptomer i karanteneperioden må en testes på nytt. Ta da kontakt med koronatelefonen på 35 05 93 59 for å bestille time.

Elevene som har testet negativt og vært friske i karanteneperioden kan på skolen igjen fredag 20. november.

Karantenen gjelder og for lærere og assistenter som har vært i de berørte klassene de siste 48 timene.  Disse har fått beskjed av leder.

Disse er ikke i karantene

Elever i 2, 5, 6, 8, 9, 10. trinn er IKKE i karantene og møter fysisk, til vanlig undervisning mandag 16. november. Dersom dette endres vil det blir gitt beskjed i løpe av helgen. Elever på disse trinna som har søsken som er i karantene er ikke selv i karantene.

Personene med positiv covid-19 test er i hjemmeisolasjon.

Voksenopplæringen (Akkerhaugen) vil fortsatt holde stengt til situasjonen er under kontroll.