Klikk for stort bildeBeverEtter kommunesammenslåingen er det blitt behov for å lage en ny forskrift om åpning av jakt etter bever og kommunal målsetting. Kommunen sender derfor dette ut på høring og har valgt å sende dette i et og samme brev.

Det høres for to alternativer til forskrift for bever.

• Alternativ 1, det åpnes for jakt og fangst av bever i Midt-Telemark kommune.
  • Alternativ 2, det åpnes for jakt og fangst av bever i Midt-Telemark kommune, med unntak av Bøelva fra Seljord kommune grense og helt ut i Norsjø åpnes det ikke for jakt på bever.

Det høres også om kommunal målsetting for bever.

Relevante dokumenter:
Høring forskrift for jakt og fangst og kommunal målsetting for bever i Midt-Telemark (DOCX, 196 kB)
Forskrift om forvaltning av bever 26.04.17 (PDF, 738 kB)
Fastsette bestandsmål og regulere beverkolonier (PDF, 290 kB)
Kartlegge og overvåke kommunens beverkolonier (PDF, 397 kB)

Frist for innspill til høringen i forbindelse med forskrift om åpning av jakt og fangst av bever og kommunal målsetting for forvalting av bever i Midt-Telemark er 1. juni 2021.

Eventuelt svar på høringen sendes til Nome og Midt-Telemark landbrukskontor, Brennavegen 30, 3810 Gvarv eller landbruk@intk.no

Øystein Saga
Rådgiver viltforvaltning