Informasjon 11. februar 2021

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune

Vi har ingen nye smittetilfeller i kommunen. Pr i dag er det 1 smitta (meldt søndag 7. februar) og 2 i karantene. Dette tilfelle gjaldt innreise. Testingen på grensen fungerte bra og vedkommende gikk rett i isolasjon.

Hold ut
Vi hører nå om nedgående smittetall i fylket vårt og på landsbasis. Det er bra!
Samtidig er det nå vi må passe ekstra godt på. Vi må holde ut litt til. Vi må holde ut for at vi skal kunne komme helt i mål og få kontroll over dette viruset. Det er fortsatt strenge nasjonale tiltak og anbefalinger som gjelder. Vi vil særlig minne om følgende:

Sammenkomster og arrangementer: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/arrangementer-gjester-i-hjemmet-og-avstand

Trening
Vi har får mange spørsmål om innendørs trening for voksne, både fra de som trener og fra treningsvirksomhetene. Midt-Telemark kommune følger de nasjonale anbefalingene, også de som presisert gjelder for den voksne befolkningen. Regjeringens anbefaling er:

Voksne anbefales å ikke drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Midt-Telemark kommune har ingen egen forskrift som omtaler eller ytterligere begrenser drift av treningssenter i deres egne lokaler.

Et skriv om dette gikk ut til treningsvirksomhetene i kommunen vår denne uken.

Innenlands reiser
Husk at flere områder i landet nå har svært strenge tiltak, blant annet med sterk anbefaling om å unngå alle unødvendige reiser. Dette gjelder blant annet Oslo og Bergen. Det er ikke karanteneplikt for reiser innenlands, men det vil være svært viktig å sjekke hva som gjelder i den kommunen man eventuelt planlegger å reise til eller fra.

Takk til deg
Vi er glade for at vi har lite smitte i kommunen vår. Det kan endre seg raskt. Virusmutasjonen som er oppdaget rundt om i landet er ikke langt unna oss og vi må fremdeles følge anbefalingene, for å unngå at vi ytterligere må stramme til tiltakene gjennom lokale forskrifter. Vi jobber så hardt vi kan for å unngå dette og er avhengig av å fortsatt ha deg med på laget. Vi er avhengig av at du fortsetter å følge nasjonale anbefalinger og retningslinjer;

-Vask hendene

-Hold avstand

-Hold deg hjemme om du er syk

Tusen takk, vi vet at det koster.

Beste hilsen

Siri og Kristin