Ny smitte i Midt-Telemark kommune

Midt-Telemark kommune fikk i ettermiddag melding om at en person har testet positivt på covid-19.

Personen er tilknyttet voksenopplæringen i Midt-Telemark kommune og skolen vil holde stengt i morgen (12. november) for å få oversikt over situasjonen. Lærere og elever er bedt om å holde seg i hjemmekarantene til smittesporingen er kartlagt. De vil få beskjed dersom de skal testes.

Barn og voksne i samme husstand som personen med positiv test er definert som nærkontakter. Disse blir holdt hjemme fra skole og barnehage og vil testes umiddelbart i morgen tidlig. Svar på prøvene vil sannsynligvis foreligge i løpet av ettermiddagen torsdag 12.november.  Slik situasjonen er nå har ingen av barna symptomer på covid-19. Etter retningslinjer og veiledning fra Folkehelseinstituttet er det nå IKKE anbefalt å ta ut klasser i karantene før det eventuelt blir påvist smitte hos elev. Midt-Telemark kommune forholder seg til dette. Ved endringer eller behov for ytterligere tiltak vil de berørte få beskjed.

Smittesporingsjobben er omfattende og vi jobber så effektivt og godt vi kan for raskest mulig å få oversikt over alle nærkontakter.

Alle berørte og aktuelle nærkontakter blir kontaktet av kommunen.

Vi oppfordrer til å følge med på kommunens hjemmesider for oppdatert informasjon, som legges ut fortløpende så snart vi har oversikt.