Pressemelding - Koronasmitta besøkte Bø Sommarland

Midt-Telemark kommune ble i dag kontaktet av smittesporingsgruppa i en annen kommune på Østlandet med opplysninger om en innbygger fra deres kommune, med positiv covid-19 test 17.august var på dagsbesøk i Bø Sommarland søndag 16.august 2020.

Liten sannsynlighet for smitte

«Personen skal ikke ha hatt symptomer og regnes dermed som lite smitteførende. I tillegg har Bø Sommarland hatt omfattende og gode smitteverntiltak i parken. Risikoen for smitte i parken er derfor relativt lav» sier kommuneoverlege Kristin Sekse.

Bø Sommarland er i gang med å kontakte alle gjestene som hadde forhåndsbestilt billetter. Etablert prosedyre er tilsvarende satt i verk for å varsle de ansatte som var på jobb den dagen. Rene Langeveld Sas opplyser om at parken ikke var fullbooket og at dagsbesøkende som ikke hadde forhåndsbestilt kan forholde seg til informasjon gitt i pressemelding fra kommunen.

Den smitta skal ikke ha oppholdt seg andre steder i kommunen, enn i parken.

Viktig beskjed til de som var i parken søndag 16. august
• Du defineres ikke som å ha vært i nærkontakt med en smitta
• Du skal derfor ikke i karantene
• Får du symptomer må du be om å bli testet