Midt-Telemark kommune

Ung Arena Midt-Telemark: for deg mellom 13 og 20 år!

Ung Arena Midt-Telemark: for deg mellom 13 og 20 år!

Følg ung arena Midt-Telemark på facebookGå til Instagramkontoen til Ung ArenaGå til snapchatkontoen til Ung Arena

Ung Arena Midt-Telemark på Sosiale medier        

Ung arena sine lokaler. Trond Garbord sitter på huk.Seks Ungdommer sitter og ser på tv. Ei spiller piano. Foto - Klikk for stort bildeDet er populært, mange kjem for å henge! Alt hos oss er gratis           

Ung Arena sine sosiale møteplasser

Ungdomsskoleelever

Ung Arena møteplassen for ungdomstrinnet, på frivilligsentralen på Gvarv på onsdager og frivilligsentralen i Bø på torsdager, er fra denne uken stengt (11.sept, uke 37). Vi jobber med videreutvikling av tilbud til denne gruppen.

Mellomtrinnet

Møteplassen for Ung Arena – Etter skoletid for mellomtrinnet fortsetter som vanlig.

Samtaletilbud

Ung Arena samtaletilbud for ungdom og foresatte er åpent. Se kontaktinformasjon til høgre.


Ved akutt behov for hjelp, for deg selv eller andre, ta kontakt med
Legevakt 116 117  //  Politi: 112  //  Alarmtelefon for barn og unge: 116 111

Ein plass å være

Ung Arena er ein plass å henge for ungdom mellom 13 og 20 år (8.klasse og oppover). Hos oss kan du spille biljard, playstation, brettspill, gjøre lekser, ta deg en matbit og noe å drikke. Ung Arena følgjer skuleruta.​​
 

«Noen å snakke med» 

Samtaler for ungdom 13-20 år

Vi er trygge voksne som du kan snakke med om du vil.

Tar du kontakt med oss vil vi prøve å gjera det beste for deg som treng ein prat. Vi har god oversikt og samarbeid med tjenester og tilbud i Midt-Telemark, og kan hjelpe deg med å komme i kontakt med dem dersom du har behov for det.

Samtaletilbudet er også gratis, det er ikkje ventetid, og du tren ikkje henvisning frå lege. 

Ung Arena -  foreldrestyrke

Ved Ung Arena har er vi opptatt av å styrke og støtte foreldre og foresatte til barn og ungdom.  Når ungdommer går til samtaler ved Ung Arena, har vi alltid kontakt med foreldre/foresatte. Vi kan også ha samtaler med foreldre/foresatte der barnet/ ungdommen ikke ønsker eller har behov for samtaler.  Foreldre/foresatte med ønske om samtaler om det å være foreldre, kan ta kontakt med Ung Arena.

 

Kurs og veiledning

Kompetansetiltak  av voksne med ansvar for barn og unge: «Trygge voksne for trygge barn»

Ung Arena driver nå et prosjekt «Sammen Mot», som er forebyggende arbeid i et prosjekt fra Vestfold og Telemark fylkeskommune. Midt-Telemark kommune er en av tre kommuner i Norge som har fått midler til å jobbe forebyggende mot vold og overgrep. I vår kommune jobber vi nå med å utvikle en felleskompetanse blant voksne på alle unges arenaer, barnehage/skole, fritidsarenaer og hjemme i familien. Målet er at barn og unge skal ha tilgjengelige trygge voksne på alle sine arenaer. Ung Arena samarbeider med Ressurssenter om vold, selvmordsforebygging og traumatisk stress (RVTS sør) om dette. Ressurspersoner i kommunen er i gang med kurs og opplæring og samarbeidet med frivillig sektor vil utvikles i 2023, med tilbud om kurs og opplæring i samarbeid med lag og organisasjoner. 

Publikasjonar – forsking og evaluering

 

 

Kontakt

Ung Arena
E-post
Mobil 99 20 67 42

                   

 

Trond Garborg
Avdelingsleder Ung Arena og Rask Psykisk Helsehjelp
E-post
Mobil 99 20 67 42

Eg er leiar ved Ung Arena og for Rask Psykisk Helsehjelp. 

Eg bur i Bø og har to barn.  Eg likar å lese bøker, høre på musikk, spesielt Tom Waits! Eg kjører på telemark om vinteren og er ute i båten min på Norsjø om sommaren.

Eg har studert sosiologi og filosofi på Universitetet i Bergen. Eg er opptatt av at ungdom er ekspert på eget liv.

Ring meg om du lurar på noko eller trenger nokon å prate med!

Anne Marie Kaasa
Psykolog Ung Arena og Rask Psykisk Helsehjelp
E-post
Mobil 46 89 34 06

Eg jobbar som psykolog ved Ung Arena og Rask Psykisk Helsehjelp.

Eg bur i Bø med kjærasten min og me har to pusar, Lakris og Bambus. Eg er ein seriebingar, likar friluftsliv og er opptatt av gamle ting som gjenbrukas. Eg er utdanna psykolog frå Universitet i Oslo.

Eg er opptatt av at du som møter meg skal føle deg godt ivaretatt, at me saman finner ut korleis samtalene kan vera til hjelp for deg og at du får rett hjelp til rett tid.

Ring meg om du lurar på noko eller trenger nokon å prate med!

Tonje Mercedes Ova Sønstebø
Erfaringsmedarbeider

Eg jobber 50 % som erfaringsmedarbeider i Ung Arena og er mye tilstede på møteplassene. Eg vil bruke min erfaring med hjelp fra psykiske helsetilbud til å utvikle Ung Arena.

Eg bur i Bø sammen med mannen min og pusane mine, Audi og Opel. Eg er glad i bil, billakkering og bilcross, og er frivillig som fosterhjem for hjemløse katter. Eg er glad i å slå av en prat, og har interesse for mange temaer, eller hører og lærer gjerne om dine interesser hvis du vil ha en helt avslappet prat.

Mitt ønske er at det skal bli lettere å få hjelp, forståelse og åpenhet om psykiske utfordringer - små som store, og at det skal være et tilbud som møter aldersgruppen på en god måte.

Brita Rønningen Iversen
Kommunepsykolog - spes. i klinisk samfunnspsykologi
E-post
Mobil 91 71 91 90

Eg er psykologspesialist og er tilsett som psykolog i Midt-Telemark kommune.

Eg bur i Bø saman med mann, barn og hund. Eg er glad i å vere ute i naturen, gjerne på ski om vinteren, turar i skog og fjell heile året. Hytta på Rauland er ein god stad å vere. Elles les eg bøker og tar fram strikketøyet så ofte eg kan.

For tida jobbar eg for det meste på Ung Arena. Her møter eg foreldre og ungdom som ønskjer samtaler. Eg er opptatt av å ha ei samarbeidsorientert tilnærming, og at vi saman kan jobbe for betre psykiske helse og livskvalitet gjennom samtaler og andre tiltak som er viktig for trivsel og meistring.  Eg er utdanna psykolog ved universitetet i Oslo, og er spesialist i klinisk samfunnspsykologi.  Eg har tatt utdanning i mellom anna kognitiv terapi, familieterapi og oppmerksomhetstrening/mindfullness.

Åpningstider

Mandag til fredag 09.00-15.00

Adresse

Besøksadresse Ung Arena 

Gamleveg 44, 1 etg
Bø i Midt-Telemark