Tjeneste for psykisk helse og rus

En av to nordmenn vil oppleve å få dårlig psykisk helse en eller flere ganger i løpet av livet. Årsaken kan være en opplevelse av krise eller tap. Hviss du eller noen du kjenner trenger hjelp har kommunen ulike tilbud du kan søke på.

Avdeling for psykisk helse- og rusarbeid er inndelt i en ute-tjeneste som har personalbase på Napastaa, og en bo-tjeneste som har personalbase på Hågålia bofelleskap. Vi som jobber her er sykepleiere, psykiatrisk sykepleiere, ruskonsulenter, vernepleiere, miljøterapeuter, miljøarbeidere og annen høyskoleutdannet personell. Husk at vi har taushetsplikt.

Ved behov for øyeblikkelig hjelp, kontakt legevakt på 116117

Søk om tjenester fra avdeling for psykisk helse og rus

Bo-tjenesten

Bo-tjenesten er lokalisert på Hågålia bofellesskap har 8 leiligheter som leies ut til mennesker som ønsker tettere oppfølging over en kortere eller lenger periode. Bofellesskapet har et fellesområde der beboerne kan komme innom for å slå av en prat med hverandre eller miljøarbeideren.

Mer informasjon om Hågålia bofellesskap

Ute-tjenesten

Utetjenesten kan tilby miljøtjenester og støttesamtaler. Miljøtjenester er tjenester som hjelper deg i å mestre hverdagen. Det kan være å følge deg til butikk, lege, NAV m.m. Støttesamtaler kan du få enten fra miljøarbeideren, psykiatrisk sykepleier eller annen høyskoleutdannet personell.

Hvilke tjenester kan vi tilby?

• Korttids kognitiv terapi/behandlingssamtaler
  • Endring og motivasjonssamtaler med fokus på å finne fram egne ressurser/mestringsstrategier
  • Hjelp til å strukturere og mestre hverdagen
  • Bistand til å administrere egne medisiner
  • Hjelp til å koordinere nødvendige tiltak og tjenester, og bistand til å utarbeide en individuell plan og/eller kriseplan
  • Tilrettelegge for sosiale nettverk.
  • Støttekontakt
  • Boveiledning
  • Miljøarbeid

Vårt ansvar

Det psykiske helse- og rusarbeidet i kommunen, skal bidra til å fremme selvstendighet og tilhørighet hos mennesker med psykiske lidelser og rusavhengighet. Arbeidet skal styrke deres evne til å mestre eget liv.

• Vi møter deg med respekt og er opptatt av din opplevelse av egen livssituasjon
  • Du får informasjon og veiledning
  • Du får beskjed dersom avtaler må endres

Ditt ansvar

• Du søker selv om tjenesten og deltar i utarbeidelse av mål og tiltak.
  • Har du husdyr, må du være forberedt på at ikke alle ansatte ønsker å komme i kontakt med disse.
  • Du gir beskjed dersom avtaler må endres.

Ung Arena

Avdelingen for psykisk helse og rus bidrar med en ressurs inn mot ung arena Midt-Telemark, som er et lavterskeltilbud for ungdom som trenger noen å prate med.

Mer informasjon om Ung Arena

Tjeneste for psykisk helse og rus
    Kristine Von Hirsch Hellstad
    Avdelingsleder Psykisk helse og rus