Midt-Telemark kommune

Viktig melding - Vanlig informasjon til innbygger

Viktig melding i forbindelse med kommunesammenslåing

Vi jobber med nye nettsider. Det vil derfor i en kort periode, være informasjon som ikke er på plass, og digitale søknadsskjemaer er for tiden utilgjengelige. Søknadsskjemaer i pdf-format for Bø/Sauherad kommune brukes i mellomtiden. Er det noe du savner? Ta kontakt med servicetorget på 35 05 90 00 eller post@mt.kommune.no.

HentMeg bussen

HentMeg bussen

Fra 1. juli 2019 erstattet HentMeg-bussen Bøbussen. HentMeg er et samarbeidsprosjekt mellom mobilitetsselskapet Kolumbus, teknologiselskapene Spare og Geta, Bygdepakke Bø og Sauherad, Vy Buss og Vestfold og Telemark fylkeskommune (Farte).

HentMeg er et prøveprosjekt og en ny måte å tenke kollektivtrafikk på. Du bestiller transport på nett eller telefon og går om bord i en minibuss til avtalt tid. Det er plass til 26 personer i bussen.

På veien kan bussen plukke opp og sette av andre passasjerer. Du betaler vanlig busspris og fraktes der du ba om i bestillingen. 

 

Bestilling?
 

HentMeg


Avbestilling

 • NB! Husk å avbestille dersom du ikke skal benytte turen.
   Hvor går bussen?

 • Bø sentrum, Bø stasjon, Breisås, USN campus, Gullbring kulturanlegg, Nordbøåsen, Folkestad, Beverøya camping, Bø Sommarland, og Telemarkshallen er alle plasser innenfor sonen bussen går på bestilling. 
   

Kart over område og holdeplassene finner du her

 

 

Hva koster bussen?
 

  Barn Voksen Ungdom Ung voksen Honnør
        Student  
Enkeltbillett 20,- 39,-     20,-
Periodebillett 300,- 1370,- 300,- 465,- 800,-

 

Enkeltbillett kan kjøpes på bussen (kort/kontant) eller som reisepenger (verdi) på reisekortet.

Periodebillett gjelder i 30 dager og kan også brukes på ekspressbussene
 Hvordan fungerer reisekortet/fartekortet

Reisekortet kan fylles enten med periodebillet/månedskort eller reisepenger (verdi) som kan brukes til reiser uansett periode. Reisekortet kjøpes på bussen og fylles på bussen, eller i nettbutikken til farte.no.
 

Fyll reisekortet i nettbutikken til farte.no


Se mer informasjon om billetter og priser

 Når går bussen?

 • Bussen går fra 0645 til 2000 mandag til fredag, unntatt når bussen er opptatt med skoleskyss.
 • Julen gjelder spesielle tider: 24. desember går bussen 0645 - 1400. 25. og 26. desember går ikke bussen.

 

HentMeg og skoleskyss

NB! I ukedager i skoleåret i tidsrommet mellom kl 0745 og 0830 og mellom kl 1400 og 1500 er bussen opptatt med skoleskyss og kan ikke bestilles for ordinære reisende. Tirsdag og fredag gjelder det også i tidsrommet mellom kl. 1310 og kl. 1400. Andre reisende kan sitte på underveis dersom ledig plass uten å bestille, men da går bussen på fastsatt rute. 

 • Barn/ungdommer som ikke har rett på skoleskyss kan sitte på underveis (mot betaling) hvis plass og behøver heller ikke å bestille bussen.
 • Det samme gjelder andre reisende som kan sitte på bussen i tidsrommene den kjører som skolebuss - det går ikke å bestille plass i forvei.
 • Hvor og når skolebussen går finner du ved legge inn "fra" og "til" på reiseplanleggeren på farte.no. 
   


Sykkel, barnevogn etc på bussen?

 • På bussen er det plass til barnevogn, rullator/rullestol og sykkel. Her vil plassbegrensningsreglene gjelde og det er sjåføren som er ansvarlig for sikkerheten om bord.
   

 

Spørsmål om tilbudet?

Send gjerne en mail til farte@vtfk.no. Vi svarer på alle henvendelser:-)