Midt-Telemark kommune

Assistert selvhjelp i koronatider

Assistert selvhjelp i koronatider

Klikk for stort bilde  

Hei alle sammen!

Nå har det sannelig gått tre uker siden samfunnet ble totalt snudd på hodet!

I tre uker har livene våre vært annerledes enn vanlig, og for mange av oss har det vært krevende dager, med stress, uro og bekymringer. Vi har de siste dagene hørt mange si at nå er dette nye rare hverdagslivet “nesten som normalt” blitt allerede. Ganske rart, syns vi, hvor raskt det er blitt sånn. Og mange trekker fram at det er fine sider med hverdagslivet slik det er nå også, noen får mer tid hjemme, mere tid med de nærmeste, noen sier de kommer seg mer ut i naturen, leser mer og driver med ting en ellers ikke får tid til. I familier kan det også være krevende, når alle er hjemme, men ikke har fri. Voksne og barn kan bli slitne og leie. Samtidig henger frykt for pandemien, og for mange bekymringer for økonomien, over hodene våre hele tiden. Det kjennes som det er “stille før stormen” og vi er litt i limbo. For noen gir situasjonen grobunn for så mye bekymring, angst, at det gå ut over livskvalitet og mestring i hverdagen. Frykt er en ubehagelig følelse, og når frykten blir angst kan vi komme inn i negative spiraler. Sosial isolasjon som vi lever i nå, grunnet smitteverntiltakene og restriksjonene fra myndighetene, kan også være vanskelig å takle for mange. 

Vi har lyst til å bidra med hjelp til mestring i denne situasjonen.  Denne uka legger vi derfor ut en lenke til et selvhjelpsprogram. Det kan være et nyttig mestringsverktøy. Vi har begge to har erfaring med internettbasert selvhjelpsprogram fra firmaet Assistert selvhjelp fra våre jobber som psykologer og terapeuter fra tidligere, og har erfart at mange kan ha nytte av dette. Enten alene og på egen hånd, eller i tillegg til og samtidig som samtaler. Firmaet Assistert selvhjelp ønsker å være med på den nasjonale dugnaden som foregår nå i forbindelse med koronaviruset, og denne modulen er derfor gratis.  Vi håper dette programmet kan være til hjelp for noen!

Lykke til og god påske!

 

Hilsen Anne Marie og Brita

 

Se mer om assistert selvhjelp

Brita, Anne Marie og Trond, kommunepsykolog, psykolog ved Ung Arena og leder for Ung Arena deler her noen tanker og innspill i denne vanskelige tida, for å bidra til at hverdagslivet blir så godt som mulig.