Midt-Telemark kommune

Munnbindpåbud forlenget i Midt-Telemark kommune

Munnbindpåbud forlenget i Midt-Telemark kommune

Oppdatert 6.april:
Forskriften som ble vedtatt 25.mars er forlenget til og med onsdag 14. april. 
Forskriften gjelder fra 25.mars 2021 til 14.april 2021.

Klikk for stort bilde  (25.mars 2021: 
Kommunestyret i Midt-Telemark kommune vedtok i ettermiddag lokalt påbud om bruk av munnbind i enkelte situasjoner.  Påbudet blir offentliggjort på Lovdata så snart som mulig og er hjemlet i § 4-1, lov mot smittsomme sykdommer (lov av 5.august 1994, nr.55).

Når må du bruke munnbind?

Du må bruke munnbind når du ikke kan holde 2 meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer. Det kan f.eks være i følgende situasjoner, men gjelder uansett dersom 2 meters avstand ikke kan overholdes:

  • Butikker
  • Fellesarealene på kjøpesentre
  • På serveringssteder
  • I tros- og livssynshus
  • I lokaler for kultur-, sport- og fritidsaktiviteter

Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Les hele forskriften her (PDF, 82 kB)

Nasjonale råd og anbefalinger

Utover lokal forskrift om munnbindpåbud følger Midt-Telemark kommune nasjonale tiltak.  
Nasjonale regler og anbefalinger.

Påbudet som ble vedtatt 25.mars og som gjelder ut 14.april forlenges ikke. 

Midt-Telemark kommune ønsker en god og trygg Ramadan tid til alle muslimer.

Kriseledelsene i Nome kommune og Midt-Telemark kommune hadde fellesmøte mandag morgen. Kommuneoverlegens råd er en sterk anbefaling om bruk av munnbind i følgende situasjoner:

  • I butikker, i fellesarealene på kjøpesenter, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter

Anbefalingen gjelder fra mandag 22.mars og frem til annet blir vedtatt.

Midt-Telemark kommune har per no ingen med påvist korona smitte.
Kommuneoverlegen vurderer risikoen for nye smittetilfeller som høg. Dette grunna aukande smitte på nasjonalt nivå og fordi kommunen vår ligg sentralt plassera på austlandet med mykje inn og utpendling.

Midt-Telemark kommune har pr i dag 1 smitta (meldt tirsdag 16.2).

Politiet, Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) og kommuneoverlegene har bedt alle landets kommuner om å advare om svindelforsøk i forbindelse med vaksinering.

Det vart i ettermiddag meldt om 1 nytt smittetilfelle i Midt-Telemark. Vedkommande var i karantene, smitteveg er kjent og alle nærkontaktar (få) er kontakta.

Nå har det vært en spesiell tid med koronapandemi og omfattende restriksjoner av smittevernhensyn i snart et års tid. Videre framover er situasjonen også usikker, vi vet ikke hvor lenge pandemien vil vare, og hvordan den vil påvirke livet vårt de neste månedene. For mange har dette vært en krevende periode, med utfordringer både sosialt, i familien og for egen del. I tillegg til smittevern og vaksinering, er psykososial ivaretakelse av innbyggerne en del av kommunens kriseberedskapsarbeid. Kommunen har nå satt i gang nye lavterskel tiltak, som en del av dette arbeidet. Les mer om disse her.

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune

Vi har ingen nye smittetilfeller i kommunen. Pr i dag er det 1 smitta (meldt søndag 7. februar) og 2 i karantene. Dette tilfelle gjaldt innreise. Testingen på grensen fungerte bra og vedkommende gikk rett i isolasjon.

Vi fikk i ettermiddag melding om at en person bosatt i kommunen har avlagt positiv covid-19 test ved ankomst til Norge. Vedkommende er isolert og det er ingen nærkontakter.

Det er ingen nye smittetilfeller i kommunen. 
Det er god testkapasitet, så er du i tvil bør du teste deg. Til no har me testa 101 i veke 5.

Appen "Smittestopp" er lastet ned en halv million ganger.
Bli med du også!