Midt-Telemark kommune

Påvist smitte?

Påvist smitte?

Oppdatert informasjon om smittesporing

Endring i reglene

Lørdag 25. september ble reglene for smittesporing endret. Kommunens smittesporingsteam tar nå bare kontakt med husstandsmedlemmer av den som har en positiv koronatest, eller andre nære kontakter som f.eks kjæreste og overnattingsbesøk.

Dette betyr

Den som er smittet har selv ansvar for å varsle andre nærkontakter som har vært i kontakt med de siste 48 timene før symptomer utvikles. Dette kan f.eks være i forbindelse med skole, barnehage, fritid og jobb.

 

 

Hva bør du gjøre hvis du eller din nærkontakt har fått påvist covid-19? 

 

 

 

 

 

 

Hva skal du gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer?

Alle hurtigtestene tatt i dag på 6. trinn på Bø skule var negative. 

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) til de eldre aldersgruppene i tillegg til personer i risikogruppene.

Rekkefølgen for vaksinasjon bør følge samme aldersprioritering som ved grunnvaksinasjon, det vil si starte i aldersgruppen 85 år og eldre samt sykehjemsbeboere, og deretter aldersgruppene 75-84 år og til slutt aldersgruppen 65-74 år. Oppfriskningsdosen kan gis tidligst 6 måneder etter dose 2.

FHI anbefaler at vaksinen som tilbys som oppfriskningsdose skal være godkjent til dette formål av det europeiske legemiddelbyrået EMA. Det er foreløpig kun Comirnaty (BioNTech/Pfizer) som har en slik godkjenning og som skal brukes til oppfriskningsvaksinasjon.

Denne vaksineringen starter i uke 45.

 

Midt-Telemark kommune tilbyr koronavaksine til alle innbyggere og skoleelever (vgs) fra andre kommuner født i 2004-2009.

Midt-Telemark kommune har i dag fått meldt to positive covid-19 prøver.

Midt-Telemark kommune fikk i dag melding om et nytt positiv covid-tilfelle. Vedkommende er folkeregistrert i kommunen, men bor og oppholder seg i en annen kommune.

Smittesporing er ikke nødvendig.

I ukene fremover skal Midt-Telemark kommune sette 3500 vaksinedoser. Vi får både Moderna og Pfeizer vaksiner og disse vil bli fordelt slik:

Uke 34: Kun Pfeizer

Uke 35: Kun Moderna

Husk at dersom du får symptomer på Covid-19 anbefaler vi at du bestiller time til test

Kommunen fikk i ettermiddag melding om at en person har testet positivt på covid-19.