Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra kommuneoverlegen 11. september

Oppdatering fra kommuneoverlegen 11. september

Ingen smitte
Sist uke ble det utført 216 koronatester i Midt-Telemark kommune. Hittil denne uka er 160 stk testet. Vi har enda ikke noen med påvist smitte i kommunen.

2 smitta i Midt-Telemark?
På oversikt over smittetilfeller i kommunene på landsbasis står Midt-Telemark kommune registrert med 2 smitta. Dette er personer som har folkeregistrert adresse i kommunen, men som har blitt testet, fått påvist smitte, blitt fulgt opp og oppholdt seg i en annen kommune. Det vil si at de ikke har oppholdt seg i vår kommune med smitten.

Viktig angående testkapasitet og prioritering!
Testkapasiteten så langt i høst har vært god, og det er viktig å holde volumet oppe. Tilgjengelighet på testutstyr kan variere, og vi vil som følge av det måtte prioritere behovet for testing i perioder. Denne prioriteringen vil foretas av helsepersonell på koronatelefonen og fastlegene.

Ved manglende testkapasitet vil grupper testes etter følgende prioriteringsliste:

Personer med symptomer:

1. Pasient med behov for innleggelse.

2. Pasient/beboer i sykehjem eller annen helseinstitusjon.

3. Ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid.

4. Person i risikogruppe, se kapittel risikogrupper og deres pårørende.

5. Personer som har vært smitteeksponerte

6. Andre med symptomer; voksne med feber og hoste prioriteres først.

  • Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon, som ikke blir prioritert for testing, må holde seg hjemme til de er symptomfrie. Du kan gå på jobb/ skole/ barnehage når du er symptomfri - selv om du ikke har tatt testen.
  • Har du blitt testet og svaret er negativt, kan du gå på skole/jobb med restsymptomer når allmenntilstanden tillater det.

Mvh Kristin Sekse, kommuneoverlege i Nome og Midt-Telemark