Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 10. april

Oppdatering fra ordføreren 10. april

 Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune. 

Her er status korona fredag 10. april. 

Det er heller ikke i dag noe nytt angående påvist smitte. 

Skjærtorsdag var det en stor samling av biler i Bø, og det var også en større folkemengde på Esso. Det må være greit å kjøre bil og spille musikk. Jeg har forståelse for at folk vil treffes. Men denne påsken er ikke helt som vanlig. Sammen må vi ta ansvar for de som er i risikogruppen. Alle må ta del i den nasjonale dugnaden. Vi bør følge Helsedirektoratet sin anbefaling om at man holder en fysisk avstand på minst 2 meter og ikke samles i større grupper enn fem personer. Det ligger visst en del søppel nede i sentrum av Bø og det er trist. Alle folk må rydde etter seg og ta hensyn til hverandre.  

I dag fikk vi et nydelig påskevær, og mange tok turen til Lifjell. Det er bra for psyken å være ute i frisk luft og å være i fysisk aktivitet. Samtidig gjelder anbefalingene om avstand også når vi er på skitur. Vi bør tenke over hvor vi drar på tur, og om det er tidspunkter på dagen hvor det er mange folk samtidig. Det kan være spennende å tenke ut alternative turmuligheter hvor det ikke ferdes så mange mennesker. Folkehelseinstituttet har laget et skriv med gode råd om hjemmepåske og smittevern, se her: https://www.fhi.no/nyheter/2020/hjemmepaske-og-smittevern/

I Norge er det mange småbarnsforeldre som er bekymret for gradvis åpning av barnehager (20. april) og for 1-4 klasse på barneskoler (27.april). Denne bekymringen har vi også i vår kommune. Skoler og barnehager har utarbeidet egne beredskapsplaner. Disse, sammen med nasjonale råd og føringer, vil være styrende for hvordan vi skal ivareta godt smittevern. Eksempelvis har det betydning hvordan vi bruker barnehage- og skolebyggene og hvordan vi organiserer friminutt. Kommunen skal komme med nærmere informasjon til foresatte og til innbyggere så snart vi har fått nødvendig informasjon fra nasjonale myndigheter. Dersom vi tilrettelegger på riktig måte, så skal det være trygt å sende barna i barnehage og på skolen.

Ellers vil jeg ønske dere en fortsatt god påske. Kos deg der du er. Jeg legger ved et bilde fra der jeg er. Jeg nyter sola, rett utenfor inngangsdøra i Liheia. 

Beste hilsen fra Siri