Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 13. april

Oppdatering fra ordføreren 13. april

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune. 

Her er status korona mandag 13. april. 

Kommuneoverlegen har heller ikke i dag noe nytt angående påvist smitte i vår kommune.

Det er siste dag av påskeferien. Vanligvis skal vi tilbake til en normal hverdag etter en påskeferie. Slik er det ikke denne gangen. Vi skal fortsette vår nye tilværelse, med strenge smitteverntiltak. Så skal samfunnet åpnes opp igjen litt etter litt. Hvordan det skal skje kan vi lese om her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/Vil-apne-samfunnet-gradvis-og-kontrollert/id2697060/

Krisestaben møtes i morgen tidlig kl. 08.30. En av sakene vi skal diskutere er planlegging av gradvis oppstart av barnehager og skoler. Barnehagene åpnes den 20. april og barneskolene åpnes for 1.-4. trinn den 27. april. Utdanningsdirektoratet skal sammen med Folkehelseinstituttet utarbeide veiledere som beskriver hvordan smittevernet skal ivaretas. Veilederen for barnehage publiseres den 15. april og for skole den 20. april. I tillegg har Helsedirektoratet varslet at de arbeider med å få på plass et testsystem slik at barnehagefamilier og ansatte med luftveissymptomer skal kunne testes før de går i barnehagen. Kommunen kommer med nærmere informasjon til foresatte og til innbyggere så snart vi har fått de nasjonale føringene. Vi er opptatt av å tilrettelegge på riktig måte, slik at det skal være trygt å sende barna i barnehage og på skolen.

 På tross av mye vind, tok jeg i dag en sykkeltur til Folkestad. Jeg oppdaget at noen har lagt flotte fargelagte steiner langs veien, med budskap som «god tur» og «alt blir bra». Dere kan se noen av dem på vedlagte bilde. Så fint gjort. Noen har tatt seg tid til å spre positive budskap til oss andre. I tillegg har naturen sitt trygge budskap: vakre blåveis forteller oss at våren har kommet. Det er slik vi må fortsette fremover. Tenke på alt vi har, ta vare på hverandre, være optimistiske og stå sammen. Alt skal bli bra.  

Nyt den siste dagen av denne spesielle påskeferien. Så hører dere fra meg i morgen.

 

Beste hilsen fra Siri