Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 19.mai

Oppdatering fra ordføreren 19.mai

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune

Her er status tirsdag 19. mai.

Det er fortsatt ikke påvist koronasmitte i vår kommune.

Kommuneoverlegen melder at testkapasiteten nå er 25-50 tester om dagen. Folkehelseinstituttet tilrår at alle med mistenkt covid- 19 testes. Dersom det må foretas en prioritering gjøres det ut i fra disse kriteriene: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/testkriterier/

På mange områder har vi nå fått tilbake mer av det samfunnet vi hadde før 12.mars. Skolene og barnehagene er åpne, næringslivet er i gang og vi har mulighet til å være mer sosiale enn på lenge. Samtidig har kommunens tjenester jobbet godt og er forberedt på en situasjon med koronasmitte, det skaper trygget. I fasen vi er i nå er det derfor naturlig å  dreie fokuset mer på den daglige driften av kommunen. Som et ledd av dette reduseres antall møter i kriseledelsen til ett i uka.  Kriseledelsen vil foreta hyppige evalueringer av dette, og vi er klare for å oppjustere på kort tid ved behov.

Dere innbyggere vil alltid bli oppdatert dersom det skjer noe nytt.

Vi i Midt-Telemark kommune har noe å glede oss over. Bø Sommarland meldte på fredag at de er klare for åpning av parken 4.juli! Regjeringen har gitt familieparkene klarsignal. Kommuneoverlegen var i forrige uke på befaring og ble presentert planene for smittevern, og håndtering av folkemengder i parken. Tilbakemeldingen er at Sommarland har lagt ned et formidalbelt arbeid for å tilrettelegge parken for åpning. Kommunen har dermed godkjent åpningen. Jeg er veldig glad for at en så viktig aktør i kommunen vår kan komme i gang. Det er positivt for reiselivet vårt og for næringslivet ellers. Det er flott at vi kan få litt av den sommeren vi er vant til, med bading, is og moro.

Ønsker dere en fin vårdag.

Beste hilsen fra Siri