Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 20. august

Oppdatering fra ordføreren 20. august

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune.

Vi har fremdeles ingen med positiv koronatest i kommunen vår.

Tirsdag denne uka ble kommunen informert om at en person fra en annen kommune, som testet positivt på covid-19 test på mandag, hadde vært i Bø Sommarland på søndag. Kriseledelsen ble kalt sammen, fikk en gjennomgang av fakta og vurderte mulige scenario og behov for informasjon. Med på møtet var også direktøren i Bø Sommarland. I løpet av møtet ble det sendt ut en pressemelding. Sommarland var raskt ute med å informere aktuelle ansatte og de gjestene som hadde besøkt parken den dagen.

Dersom du var i parken søndag 16. august har kommuneoverlegen følgende beskjed:

• Du defineres ikke som å ha vært i nærkontakt med en smitta
• Du skal derfor ikke i karantene
• Får du symptomer må du be om å bli testet (ring 35 05 93 59)
• Er du usikker på om du kan være smittet bør du be om en test
• Ta kontakt med koronatelefonen/testsenter i hjemkommunen første virkedag. Det er ikke nødvendig å kontakte legevakt.
• Barn og voksne som har vært i parken denne dagen kan gå på skole og jobb dersom de ikke har symptomer

Det har vært en markant økning i antall tester de siste ukene både lokalt og nasjonalt. Det har sammenheng med nye kriterier for testing. Alle med symptomer kan teste seg, og trenger ikke gå veien om fastlege. I vår kommune ble det i forrige uke utført 162 tester og så langt denne uka er det tatt 109.  Ta kontakt med den lokale koronatelefonen for å bestille time for test dersom du har symptomer.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) er i gang med studieåret og studentene er endelig tilbake i bygda – velkommen😊!
USN og Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) har jobbet iherdig for å legge til rette for godt smittevern på campus og skal ha ros for gode planer og gjennomføring så langt. I en tid da mye er nytt og spennende for nyankomne (og erfarne) studenter er det viktig å møte dem der de er. Derfor skal kommunen neste uke sette opp en teststasjon på Universitetet med tilbud til studentene om å teste seg.

Sagavoll folkehøgskole tar i disse dager også imot sine studenter – velkommen😊! Kommuneoverlegen har vært i dialog med skolen gjennom møter med de ansatte og har blitt presentert med gode planer for smittevern.

For de fleste er sommerferien nå over. Samtidig har vi fått en fin sensommer. Håper dere nyter de varme dagene. Det ser ut som vi skal leve med korona i lang tid fremover. Det skal vi klare. Jeg er stolt av at vår kommune fortsatt ikke har påvist smitte, og er overbevist om at det har sammenheng med flinke folk som følger smitteråd. Vi må fortsette med å følge de viktigste rådene. Det betyr god hånd- og hostehygiene, holde avstand til andre enn våre nærmeste (minst 1 meter), holde oss hjemme ved symptomer og be om test når vi har symptomer.

 

Beste hilsen fra Siri