Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 20.mars 2020

Oppdatering fra ordføreren 20.mars 2020

 Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune,

Her kommer status korona fredag 20. mars 2020. 

Det er ikke påvist smitte i Midt-Telemark kommune. Vi vil motta en del prøvesvar de nærmeste dagene.

Kriseledelsen bestemte i dag å inkludere en representant fra hovedtillitsvalgte og hovedverneombudet som del av den faste staben. Vi mener vi da får enda bedre forutsetninger til å håndtere krisesituasjonen. Det vil være verdifullt å utveksle informasjon med de som er tett på de ansatte. Med hovedtillitsvalgte og hovedverneombud på laget, settes vi i bedre stand til finne de tiltakene som ivaretar både innbyggere og de ansatte på best mulig måte.  

Kriseledelsen hadde i dag besøk av vår kommunepsykolog og hun ga oss tips for det videre arbeidet. Et av budskapene hennes er at vi overfor innbyggerne må ha proaktive tjenester, kontinuitet i kontakten og oppfølging over tid. Dette gjelder særlig innen tjenestene helse/velferd, oppvekst, og sårbare grupper.

Det er nå avklart at regjeringen forbyr opphold på hytte utenfor hjemkommune. Det er likevel satt noen unntak som flere kommuner reagerer på, nemlig at familiemedlemmer som er i karantene kan bo på hytta, når årsaken til karantenen er at noen andre i familien er bekreftet smitta av koronaviruset. Det er laget en uttalelse/anmodning til regjeringen fra ordførerne i Grenland hvor det oppfordres til å endre forskriften på dette punktet. Midt-Telemark kommune har gitt sin støtte til denne uttalelsen. 

Neste møte i krisestaben er i morgen, lørdag, kl. 15.  

Ifølge værmeldingen får vi et fantastisk vær her i Midt-Telemark kommune i helgen. Håper du tar deg tid til å nyte sola, enten det er på trappa, verandaen, ute i skogen eller oppe på fjellet. Nyt øyeblikket. 

Jeg ønsker dere en god helg.

Beste hilsen fra ordfører Siri Blichfeldt Dyrland