Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 3. april

Oppdatering fra ordføreren 3. april

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune.

Her kommer status korona fredag 3. april.
Vi har ikke nye tilfeller av påvist koronasmitte.

Smittevernutyr og egen avdeling

Kommunen har planlagt og klar en egen smittevernavdeling med 10 senger på Bø sjukeheim. Bemanning er også avklart. Da skal vi kunne ta oss av alvorlige syke som ikke skal på sykehus.

Vi får tildelt smittevernutstyr fra Helse Sør-Øst over helga, og har fått liste over antall og produkter. Med det lageret vi har per i dag, vil vi kunne drifte både smittevernavdeling og enkelte (minst 2) brukere på eget bosted i ca. 1 måned, trolig noe lengre. Dette i tillegg til forbruket som vil være på legekontorene, samt normalforbruk på institusjon i forbindelse med annen smitte.

Påsken 2020
Nå skal vi gå inn i en noe annerledes påskeferie enn vi er vant til. Det blir flere enn vanlig som i år skal ha hjemmepåske. Barn og unge kan glede seg over at de ikke har skolearbeid neste uke, og det er nok en del foreldre som også er tilfredse med det.  

Påsken er forbundet med tradisjoner. Hyttetur er en av dem, og det vil for mange av oss være utelukket i år. Men det er mange andre tradisjoner vi fortsatt kan holde fast ved. Vi kan fortsatt fylle påskeegg med godteri, pynte med påskekyllinger, gule tulipaner og påskeliljer, gå skiturer, spille brettspill, lese bøker og se på påskekrim på TV. Eller bare sitte ute i sola.

Kanskje kan det være til hjelp for oss nå, og tenke på alt vi kan gjøre, fremfor det vi ikke kan gjøre. Flere av oss har oppdaget gleden ved å kunne treffes digitalt, f.eks. via Skype og Teams. Der kan vi se hverandre, snakke og synge. Og faktisk kan vi gå på konsert i vår egen stue. I morgen, lørdag 4. april, kl. 19 kan du oppleve «Lyden av Midt-Telemark» når gruppa Ni Liv har live-konsert på Gullbring! Det er første konsert ut i en ny konsertserie som sendes live på Facebooksiden til Gullbring Kulturanlegg. Det er mulig å vippse et valgfritt beløp til artisten.

Påsken er også en viktig kristen høytid. Den feires til minne om Jesu Kristi siste nattverd, korsfestelse, død og oppstandelse. Kirkene i Midt-Telemark kommune har gudstjenester på nett og søndagsskoleopplegg for barna. Følg med på Bø kyrkjelyd og Sauherad og Nes kirke sine facebooksider og hjemmesider www.bokyrkje.no  og www.helsing.no/.

Huskeliste
Bak oss har vi tre uker som har vært uvirkelig og vi har mottat en mengde med informasjon. Jeg er imponert over den måten folk i Midt-Telemark har tatt til seg informasjon, både fra det nasjonale og det lokale. Dere har absolutt bidratt til at vi ikke har fått utbredt smitte i vår kommune. Jeg er sikker på at det samme gode fokuset vil holde seg gjennom påsken. For å ytterligere å presisere de nasjonale rådene, så har vi i kommunen laget en liten huskeliste. Den er ment som en påminnelse, fordi påskeferien er en sosial tid. Det er viktig at vi fortsatt er forsiktige og følger råd. Jeg vil avslutte med å ønske dere alle en rolig og god påske.

 

Beste hilsen fra stolt ordfører, Siri