Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 8.april

Oppdatering fra ordføreren 8.april

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune.

Her kommer statusoppdatering korona onsdag 8. april.

Vi har fremdeles ingen positive prøver tatt i Midt-Telemark kommune.

Gjenåpning av barnehager, skoler og SFO
Regjeringen la i går frem plan om en gradvis gjenåpning av barnehager (fra 20.april) , skoler og SFO (1.-4. kl fra 27.april).
Midt-Telemark kommune vil følge regjeringens beslutning.

Oppvekstsektoren har siden stengningen 12.mars jobbet kontinuerlig med beredskapsplaner og risikoanalyser og er godt forberedt på ulike alternativer for gjenåpning. I tillegg til våre lokale planer vil de nasjonale veilederne og kompetanseplanene som regjeringen sender ut etter påske gi oss trygge rammer for drift i tråd med smittevernhensynet.
Barn i risikogrupper og barn som lever sammen med familie i risikogrupper vil bli unntatt fra plikten om oppstart.
De mest effektive tiltakene for å begrense smitten er enkle;
· -regelmessig håndvask
· -avstand
Dette ligger til grunn for planene våre. Vi oppfordrer alle til å fortsatt ha fokus på dette i påska og videre fremover. Husk at om det er vanskelig å holde avstand, er håndvask før og etter aktivitet svært effektivt for å hindre smittespredning.
Sammen hjelper vi hverandre.

En takk til Skien kommune
Som innbyggere hjelper vi hverandre og det gjør kommunene seg imellom og!
Den siste uka har dere lest om tagging ved både Bø skule, i Evjudalen og i Hågålia. Det er fortvilende at slikt skjer. Det koster penger og arbeidstimer å rette opp i. I går fikk vi en fantastisk hyggelig melding fra Skien kommune:
«Hei Siri. Som et lite bidrag i disse koronatider. Vi ser at det har vært tagging på skoler og andre steder i Midt-Telemark kommune. Vi besluttet derfor å sende vår spesialbygde henger med nødvendig utstyr for å rydde opp til din kommune i dag. Dette kom først opp som en ide fra vår eiendomsavdeling. Ha en riktig fin og solrik påske. Husk at alt vil bli bra igjen!
Med hilsen Trond Ballestad, ordfører i Skien kommune»

Vidar Lofthus, kommunalsjef for teknisk, melder om at hengeren og utstyret har kommet og at arbeidet med fjerning av tagging er godt i gang av folka på driftsenheten. Fantastisk!
Jeg vil takke Skien kommune, og spesielt eiendomsavdelingen for hjelpen. Det er utrolig hyggelig å vite at vi står sammen om å hjelpe hverandre. Tusen takk!

Til slutt vil jeg gjerne få ønske dere alle en riktig god påske.
Ta kaffen på trappa, spill yatzy i hagen, løs krimmysterier under favorittpleddet i sofaen, utforsk nærområdet og nyt god mat sammen med de som står deg aller nærmest.
Og vil du på ski, så har jeg fått informasjon om at løypene på Lifjell blir kjørt opp skjærtorsdag og påskeaften.

Beste hilsen fra Siri