Midt-Telemark kommune

Oppdatering fra ordføreren 8.mai

Oppdatering fra ordføreren 8.mai

Kjære innbyggere i Midt-Telemark kommune.

Her er status fredag 8. mai.

Det er per i dag ikke noen tilfeller med påvist koronasmitte i vår kommune.

I går kom det ny informasjon fra regjeringen om å fortsette å åpne samfunnet. Elevene i 5.–10. klasse og videregående skoler vil kunne starte på skolen mandag. Den enkelte kommune kan gjøre tilpasninger.

I Midt-Telemark kommune starter alle elever i 5.-10. klasse på skolen tirsdag 12. mai. Det vil være til ordinære skoletider. Ved Sauherad barne- og ungdomsskole er det laget et alternativt opplegg for 8.-10. trinn med to dager digital hjemmeundervisning, to dager i lokalene til Sagavoll Folkehøgskole og en dag ved Sauherad skole. Dette er for å oppfylle gruppestørrelse og smittevern ut fra tilgjengelige arealer, rom og uteområde.

Barnehagene i kommunen har daglig åpningstid 0830 – 1600 de neste to ukene. For barn med foresatte i samfunnskritiske roller og barn i sårbare og utsatte situasjoner blir det gitt tilbud utenfor ordinær åpningstid. Barnehagebarn som skal starte på skolen til høsten vil få et opplegg hvor de får besøke skolene.

Det har lenge vært en grense for at vi privat ikke kan samles mer enn fem personer. Nå er dette endret til 20 personer, så lenge man holder en meters avstand. Det betyr at det er mulig å ha private festligheter på 17. mai med inntil 20 personer. Det innebærer også at treninger og annen organisert idrettsaktivitet kan gjennomføres for inntil 20 personer.

Så kom det en nyhet i går som vi gleder oss stort over: Regjeringen ønsker å åpne badeland fra 15. juni, forutsatt at det foreligger forsvarlige smitteverntiltak. Det betyr at vi mest sannsynlig får en sommer med et åpent Bø Sommarland😊 Det synes vi er VANNvittig bra, og kommunen vil gjøre alt vi kan for å bidra til en åpning.

Etter en spesiell tid med strenge begrensninger i våre liv, er det befriende å kunne gå mer tilbake til det vanlige. Vi kjenner på en følelse av frihet. Det kan vi beholde, hvis vi passer på å følge råd om smittevern.

Og når vi snakker om følelsen av frihet, så er det i dag 75 års jubileum for frigjøringen av Norge etter 2. verdenskrig. Varme tanker går til de som gjorde en innsats under krigen og sørget for at vi har både fred og frihet i landet vårt.

Ønsker deg en fin helg. Nyt øyeblikkene. Tenk over det gode du har.

Beste hilsen fra Siri