Midt-Telemark kommune

Bø Frivilligsentral gir tilbud til skolelever slik at de har en plass å samles og ha det gøy på «Etter skoletid»!

Bø Frivilligsentral gir tilbud til skolelever slik at de har en plass å samles og ha det gøy på «Etter skoletid»!

Fredag 31. august 2021 dro ordfører Siri på besøk til Bø Frivilligsentral sitt tilbud «Etter skoletid» for å lære hvordan de arbeider for å skape et inkluderende miljø for barn.

Daglig leder Elisabeth Haugen ønsker velkommen.Bø Frivilligsentral sine råd for å inkludere barn:

  • Tilby rimelig/gratis aktivitet. Da blir tilbudet tilgjengelig for flere. Det koster kr. 300 å delta på «Etter skoletid» i ett år. De som har behov, kan be om å få delta gratis.   
  • Ha tilbudet nær barna. Bø Frivilligsentral ligger midt i Bø sentrum og har faste ettermiddager med tilbud om mat, lek og gaming.   
  • La barna få være med på å bestemme. På frivilligsentralen har barna gitt innspill både om mat og aktiviteter.
  • Ha god informasjon om tilbudet, også på sosiale medier. Bø Frivilligsentral har profil både på Instagram og Facebook.
  • Samarbeide med andre aktører. Bø Frivilligsentral samarbeider med aktører i området, f.eks. matbutikker, bakeri og sykehjem.  

Fast aktivitet hver tirsdag

Denne tirsdagen var det første «Etter skoletid» for 5. klassinger etter skolestart. Det kom flere elever enn frivilligsentralen hadde trodd: 35 elever! De koste seg med taco-baguett og ekte slush. For friviligsentralen har egen slush-maskin. Det koster kr. 300 å delta på «Etter skoletid» i ett år. Det er også mulig å melde seg på for et halvt år, eller å betale kr. 30 for å være der èn ettermiddag. De som har behov, kan be om å få være der gratis. Slik blir alle inkludert, uavhengig av familiens økonomi.

Bø Frivilligsentral tilbyr også "Etter skoletid" for 6. og 7. klassene på onsdager.

Om lokalene og plassering

Det er bra at det er en frivilligsentral i Bø i tillegg til Gvarv. Da er det lettere for barn å komme seg til lokalet. Transport er ofte en utfordring, så det er viktig å ha tilbudet så nært som mulig. 

Hele huset er pusset opp, både utvendig og inne. I nederste etasje er det servering av mat, og mulighet til å roe ned. I neste etasje er det aktivitetsrom med bl.a. hoppemadrass og airhockey. Og i neste etasje er det laget et splitter nytt gaming-rom med store skjermer og VR-briller!    

Lytter til barn

Det er vanlig å høre med barna om ønsker for mat, og dette er utganspunktet når menyen lages. Også når det gjelder innkjøp av spill har frivilligsentralen fått tips og innspill fra barna.  

Bø Frivilligsentral har hatt spørreundersøkelse der barna kan svare på hva de synes kan være bedre med tilbudet. Disse innspillene har de tatt med seg videre. De skal ha en ny spørreundersøkelse i oktober, når de har holdt på litt.

Tilgjengelig på sosiale medier

Bø Frivilligsentral har kontakt med skolene i Bø for å få gitt informasjon om tilbudet til barn. I tillegg har de egen nettside, og er på Facebook og Instagram. På den måten når informasjonen ut til flest mulig.

Kontakt

Dersom du vil vite mer om Bø Frivilligsentral, så kan du ta kontakt med daglig leder Elisabeth Hagen på tlf. 35953200 eller på e-post bo.frivillig@redcross.no.

Deltakere

Elisabeth Haugen, daglig leder

Siri Blichfeldt Dyrland, ordfører