Midt-Telemark kommune

Rånermiljøet ønsker å være et miljø der unge folk kan være seg selv, og der du føler deg velkommen

Rånermiljøet ønsker å være et miljø der unge folk kan være seg selv, og der du føler deg velkommen

Lørdag 12. juni 2021 dro ordfører Siri med kommunestyrerepresentantene Bjørn Magne Langkås (FRP), Ingemar (H) og Astrid (SP) på besøk til rånermiljøet i Bø for å lære hvordan de skaper et inkluderende miljø for unge folk.

Rånerne hadde denne lørdagen et lite treff med grilling og musikk på området til Eagle Car Club, som de kan disponere.

En trivelig gjeng på treff ved Gårabrua i Bø.Et godt miljø

Rånerne forteller om et miljø hvor alle føler seg velkommen, og hvor alle respekterer hverandre. Denne dagen fikk de besøk av en gjeng fra Stavanger, og tok positivt imot dem. De er glade for å ha fått en egen plass på området ved Gårabrua i Bø.

Det er et miljø hvor folk hjelper hverandre. En av dem kom fra en plass hvor hun ble mobbet, men i Bø ble hun inkludert. Hun fikk venner hun kan stole på. I dette miljøet kan du rett og slett være deg selv. Det har også skjedd at en gjeng reiste hjem til en kamerat for å snakke med ham, og få han til å be om hjelp. Det endte med at han fikk hjelp, og det går bedre med ham nå. 

Musikk er magi

En av rånerne forteller at det å spille musikk løser gåta med tøffe følelser. Hvis du kjører av gårde med en god låt på, da kan du se på det du har rundt deg, og tenke: livet er ganske behagelig. Kjøring kan være terapi.

Lokalpolitikere setter pris på samarbeidet med rånerne.Vil samarbeide

Rånerne ønsker å samarbeide med aktører i området, både kommune, politi og andre, slik at de kan beholde miljøet sitt. De har savnet å ha et sted som er deres, og hvor de ikke blir jaget bort.

Egen forening

Rånerne i Bø har laget en egen forening for motorinteresserte i Bø og omegn. De har en egen gruppe på Facebook der de kan kommunisere med andre rånere. Gruppa har per i dag over tusen medlemmer! Her oppfordres det til å ta hensyn til lokalsamfunnet, f.eks. å kaste søppel og å senke støyen på nattestid. Og det legges ut informasjon om treff, tips og bilder av flotte biler.

Dette var en ettermiddag med god stemning, og de lokale politikerne fikk oppleve hvor flinke rånerne er til å ønske folk velkommen, og å inkludere dem i fellesskapet. 

Til stede:

Morten Febakke, representant for rånermiljøet

Lokale rånere og rånere fra Stavanger

Siri Blichfeldt Dyrland, ordfører

Ingemar Bråten, kommunestyrerepresentant (H)

Bjørn Magne Langkås, kommunestyrerepresentant (FRP)

Astrid Staurheim, kommunestyrerepresentant (SP)