Kommunens varslingstjeneste
Midt-Telemark kommune bruker en sms- og talemeldingstjeneste for kommunikasjon med innbyggerne vedrørende kommunal vei, vann og avløp. Systemet kan også benyttes i beredskapssammenheng.
Det er viktig at alle innbyggere er registrert med rett adresse og telefonnummer.
Mer informasjon om kommunens varslingstjeneste
Utdeling av jodtabletter
Midt-Telemark kommune har jodtabletter på lager i tråd med nasjonale retningslinjer.
Dersom Direktoratet for sikkerhet- og atomberedskap (DSA) gir beskjed om utdeling skal iverksettes distribueres jodtablettene via skoler, barnehager og helsestasjonen. Varsling og informasjon om atomuhell og utdeling vil skje via kommunens varslingstjeneste (Varsling 24), skolene og barnehagenes meldingssystem, kommunens hjemmeside og kommunens facebookside.
Les mer om jodtabletter på DSA sine sider.
Tilfluktsrom
Les mer om tilfluktsrom
Barn og unge
Krig, katastrofer og terror kan skremme mange barn og unge. Barn og unge kan bli redde av å tenke på ting de har hørt om, eller for konkrete hendelser som krig, vold, overgrep, terrorhendelser, katastrofer, ulykker, alvorlig sykdom og død. Grufulle tanker om hva som har skjedd og kan skje med verden, dem selv og deres nærmeste gjør barn og unge utrygge og redde.
Her er noen råd til hvordan du kan trygge barna dine:
- Trygghet smitter – når du er trygg blir barna trygge
- Spør hva barna lurer på og svar på det
- Oppretthold normalitet
- Ta en pause mediedekningen
- Ha gode sosiale fellesskap
- Gi håp
Kriseberedskap
Dersom det skjer en omfattende katastrofe eller ulykke, og de ordinære innsatsorganene sine resurser ikke strekker til, kan kommunen bli engasjert i rednings- og opprydningsaksjoner. I slike situasjoner vil det bli stilt store krav til kommunen, også utover det å stille resurser til disposisjon. Kommunen har beredskapsplaner som sikrer at man kan handle raskt, effektivt og samordnet i slike situasjoner.
Se beredskapsplan (PDF, 880 kB)
Se overordna ROS-analyse (PDF, 509 kB)
Kriseledelse
Kriseledelsen skal sikre, at kommunen samlet yter en effektiv innsats i forbindelse med ekstraordinære hendelser. For å løse disse oppgavene skal staben sette opp og opprettholde ett overblikk over situasjonen, koordinere handlinger og disponere ressurser samt koordinere kommunens interne og eksterne kommunikasjon om hendelsen.
Kommunedirektør og ordfører har ansvar og fullmakt til å etablere kriseledelse, beredskapskordinator er Svenja Doreen Storøy.
Egenberedskap
Gjennom den årlige nasjonale egenberedskapsuka blir det satt fokus på hva du bør ha hjemme dersom kritiske hendelser oppstår.
Les mer om egenberedskap og forslag på beredskapslager.
Psykososialt kriseteam
Midt-Telemark kommune har et eget psykososialt kriseteam som trer i funksjon når en ulykke/katastrofe rammer. Kriseteamet har som oppgave å gi mennesker som utsettes for ulykker, har hjulpet til ved alvorlig ulykker, og ellers andre alvorlige livshendelser, tilbud om psykisk førstehjelp og videre oppfølging.
Leder for kriseteamet er Kristine von Hirsch Hellstad
Vakttelefon: 35 05 91 30 - Denne telefonen er det alltid noen som svarer på.
Kriseteam ved Notodden legevakt
Notodden psykososiale kriseteam tilbyr hjelp og støtte til enkeltpersoner eller grupper etter spesielt vanskelige hendelser.
Aktuelle hendelser kan være:
- Selvmord, selvmordsforsøk, vold eller drap
- Uventet dødsfall
- Ulykker og nestenulykker
- Vitne til / hjelper ved en alvorlig hendelse
-
Ring legevakten på tlf 116 117 for å komme i kontakt med Kriseteamet. Telefonen er døgnbemannet.
Viktig kontaktinformasjon
Legevakt for Midt-Telemark kommune ligger på Notodden. Problemstillinger som kan vente til fastlegekontoret åpner skal ikke til legevakt. Legevakt er for øyeblikkelig-hjelp situasjoner.
Adresse: Sauheradveien 5, Notodden
Telefon: 116 117
Døgnåpen vakttelefon
Veg, vann og avløp: 917 57 522
Åpent hele døgnet.
Telefon: 35587100
Nettside til krisesenteret
Krisesenteret i Telemark er et lavterskeltilbud for barn, kvinner og menn utsatt for vold i nære relasjoner. Du trenger ingen henvisning, det er et gratis botilbud og det er døgnåpent. I tillegg til å være et midlertidig bo-tilbud tilbyr vi også dagsamtaler.
Telefon: 815 33 300
Nettsiden til kirkens SOS
Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Hos oss er det alltid noen som tar imot samtaler, hver eneste dag, både natt og dag. Vi ønsker å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise – og er samtidig et selvmordsforebyggende lavterskeltilbud.
Telefon: 116 111
Du får snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg. Hvis du er veldig redd kan vi ta kontakt med politi eller legevakt der du bor
Bø legesenter
Telefon 35 05 91 00
Åpningstider
Åpningstider legesenter: mandag-fredag 08.00 - 15.30
Åpningstider resepsjon: mandag-fredag 08.00 - 15.00
Åpningstider telefon: 09.30 - 11.00 / 13.00 - 15.00
Sauherad legesenter
Telefon: 35 95 71 00
Åpningstider
Åpningstider legesenter: 08.00 - 15.00
Åpningstider laboratoriet: 08.30 - 12.15 / 13.00 - 14.15
Telefontider: 09.30 - 13.30 / 13.30 - 14.15