FettutskillerHer finner du informasjon vedrørende fettutskiller og ditt ansvar når det gjelder utslippstillatelse, tilstandskontroll og vedlikehold. Fettutslipp fører til problemer med drift av rør, pumpestasjoner og renseanlegg. En fettutskiller sikrer at fett ikke slipper ut i nettverket. Ute i avløpsnettet vil laverer temperaturer avkjøle fettet og det kan stivne i rørene. Med tiden kan rørene tettes og føre til kloakkstopp og oversvømmelse av bygninger og forurensning av miljøet. I tillegg medfører fett og andre matrester til at det blir flere rotter i avløpsnettet, som øker sjansen for at de kommer inn i bygninger. Noen vaskekjemikalier kan redusere fettutskilleres rensefunksjon. For å sikre stabil drift av fettutskiller bør virksomheten engasjere foretak med nødvendig kompetanse til å forestå kontroll. Hyppighet for tømming og rengjøring skal spesifiseres i godkjenningen. Det kan søkes om redusert tømmefrekvens dersom akkumulert mengde fett og olje er liten over tid. Søk om utslippstillatelse av fettholdig avløpsvann Skjema vil om kort tid være på plass, kontakt teknisk enhet i mellomtiden. Hvem må ha fettutskiller? Alle virksomheter med storkjøkken og næringsmiddelindustri er pålagt å ha fettutskiller, inkludere blant annet Hurtigmat (pizza, burgere, kebab, fishan, gatekjøkken) Restauranter, kafeer og konditorier, catering Ferdigmatprodusenter, sykehjem, aldershjem og andre institusjoner med kjøkken Slakterier, kjøtt- eller fiskeforedlingsbedrifter Supermarked med ferskvaredisk. Hvordan skal jeg rapportere? Det skal sendes inn en årsrapport for det forutgående året, innen 1. mars. Årsrapporten skal inneholde dokumentasjon på antall tømminger og utført tilstandskontroll av fettutskilleren. Husk å inngå en avtale om dette med et tømmefirma, da de kan gjøre dette for din virksomhet. Fyll ut årsrapport for fettutskiller Skjema vil om kort tid være på plass, kontakt teknisk enhet i mellomtiden.