Nye smittetilfeller

Midt-Telemark kommune har fått melding om 2 nye smittetilfeller av Covid-19 i kommunen.

Personene med positiv test er i hjemmeisolasjon og kommunen er i gang med smittesporing.

VIKTIG: Du vil bli kontaktet av smittesporingsgruppa dersom du skal i karantene.

Nærkontakter
Alle nærkontakter til den smitta skal i smittekarantene. Blir du kontaktet gjennom smittesporing får du beskjed om hva som gjelder for deg.

Karantene
Blir du satt i smittekarantene skal du

• Ikke gå på jobb eller skole
  • Ikke ta offentlig transport
  • Unngå besøk
  • Du kan gå tur, men med godt over 1 meters avstand til andre
  • Du kan gjøre helt nødvendige ærender i matbutikk eller apotek
  • Dere som bor sammen kan omgås som normalt
  • De du bor med er ikke i karantene
  • Får du symptomer på luftveisinfeksjon, skal du isolere deg og testes
  • Ved positivt svar skal du over i hjemmeisolering

Les mer om dette her: https://helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon

Testing
Alle med symptom på covid-19 skal testes raskest mulig. Ring korona telefonen på 35 05 93 59 eller send melding til tlf 908 30 217 for å bestille time.  Du trenger ikke gå via fastlege.

Beskjed frå laboratoriet i dag om at dei aktuelle elevane ved Bø skule har testa negativt for Covid-19. Ein person med tilknytning til elevane har testa positivt, får oppfølging, og smittesporing er avslutta for dette tilfellet. Alle aktuelle nærkontaktar er informert.

I samband med at fleire personar i kveld har blitt meldt som nærkontaktar til ein smitta person, og ein vurderer at risikoen for smitte er relativt høg, blir fleire klasser ved Bø skule sett i midlertidig karantene fredag 25.09 i påvente av svar på Covid-19-test. Endeleg svar vil vere klart tidlegast laurdag 26.09, og nærmare informasjon vil bli gitt til alle berørte då.

Viktig! Alle som er moglege nærkontaktar vil bli kontakta dersom det skulle vise seg å vere smitte.

Mvh Kristin Sekse, kommuneoverlege i Midt-Telemark og Nome

I forbindelse med forskningsprosjektet Tettstedpakker for klimavennlig, attraktiv og inkluderende stedsutvikling gjennomfører Transportøkonomisk institutt trafikkregistreringer i Bø sentrum i løpet av september 2020. Formålet er å få en bedre forståelse av trafikkbildet i tettstedet, deriblant gjennomgangstrafikk og lokal trafikk. Det foretas ikke målinger av hastighet.

Er du glad i mennesker? Har du evnen til å se andres potensiale? Vil du være en medspiller i et kreativt miljø?

Synes du det er vanskelig å vite om du skal teste deg?
Da kan du ha nytte av tjenesten Koronasjekk:

KORONASJEKK

Velkommen som student og innbygger i Midt-Telemark kommune

Inkludering i kulturlivet: Tilskudd til styrking av barn og unges mulighet for å delta på fellesarenaer innen kunst- og kulturaktiviteter

Leveransen på testutstyr har kommet og vi har igjen god testkapasitet.
Oppfordringen er at  alle som har nyoppståtte symptomer på luftvegsinfeksjon bør be om å bli testa.