Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge

Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner kan nå søke om midler via tilskuddsordningen Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

Søknadsfrist: for tilskuddsåret 2021 er 04. desember 2020.

illustrasjonsfoto - Klikk for stort bilde

Målet med tilskuddsordningen

Målet med tilskuddsordningen er å motvirke og/eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Tilskuddsordningen skal være et virkemiddel for å bedre mulighetene for at flere barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaer, som ferie- og fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Det skal ikke stilles krav om kunnskap, politisk ståsted eller religiøs bakgrunn for å delta. Tilbudet skal så langt det er mulig ha lave eller ingen kostnader.

Mer om tilskuddsordningen og hvordan søke, på Bufdirs nettside

Endringer i regelverket for tilskuddsåret 2021

Nye tiltakstyper

• A) Tilskudd slik at barn og unge og deres familie kan delta i Kultur- og Fritidsaktivitet og mulighet for at barn og unge kan delta på alternative mestringsarena.
  • B) 1)Tilskudd til utprøving av metode/arbeidsmodell for å inkludere barn og ungdom som er berørt av fattigdomsproblemer og 2) koordinering av samarbeidet mellom tjenester, samt tilrettelegging og organisering av samarbeide mellom kommune, frivillig og privat sektor, med mål om økt aktivitet for målgruppen

Saksbehandling

Kommunen skal innen 29. januar 2021 foreta en administrativ og politisk vurdering og rangering av alle innkomne søknader og sende dette inn til Bufdir for endelig saksbehandling som foretas i april/mai 2021.

Kommunal forankring

Alle vurderingene og rangeringene gis på grunnlag av konkrete målsettinger for barne- og ungdomsarbeidet i kommunen, og på bakgrunn av lokale levekårsutfordringer for barn og ungdom. Kommunen vil i sin vurderingen redegjøre for Bufdir i hvilken grad tiltakene svarer på lokale behov og kommunens planer

Midt-Telemark kommune vil prioriterer søknader som er i tråd med kommunens samfunnsdel for Midt-Telemark kommune 2019 – 2031, som vektlegger:

• Alle skal få like muligheter til å delta i aktiviteter i samfunnet uavhengig av funksjonsnivå, sosial, kulturell eller økonomisk bakgrunn
  • Samskaping og samarbeid med ulike aktører - også mellom frivillig sektor og forebyggende kommunale tjenester
  • Barn og unge skal ha mulighet i medvirkning av saker som omhandler dem.

Se kommuneplanens samfunnsdel (PDF, 5 MB)

Helsestasjonen i Bø og på Gvarv har igjen gleden av å invitere foreldre til kurs i programmet Circle of Security (COS-P), Trygghetssirkelen.

For å kunne bruke appen fremover, må dere logge ut av appen og logge inn på nytt igjen. Det gjør dere ved å trykke på "tannhjulet" øverst til høyre og trykke logg ut (grønn knapp). Viktig at du velger "MIDT-TELEMARK KOMMUNE" for at appen skal fungere.

For å få tilgang til riktig informasjon etter kommunesammenslåingen, må du oppdatere informasjonen i appen Min Renovasjon om du allerede lastet den ned.

På grunn av innkjøring i renovasjonsrutene i forbindelse med helligdagene vil den oppsatte plasthentingen for kjørerute nummer 4/5 i uke 1 utgå. Lever flere sekker i uke 5. Du kan også levere sekken på Brenna Miljøstasjon torsdag 2. januar eller på onsdager. IRMAT beklager denne situasjonen.

Vi jobber med å få ny møteportal på plass, i mellomtiden kan møteplaner lastes ned som pdf.

Marita Valkeinen
Kulturkonsulent

Mandag - fredag 09.00 - 15.00

Gullbringvegen 34 (2. etg i Gullbring kulturanlegg)